Tüm Haberler

Türkiye’nin Dört Bir Yanından 216 Genç Yetenek Yaz Stajını Roketsan’da Yaptı

06 Eylül 2021

Roketsan İnsan Kaynakları ve Akademi Direktörlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen ve öğrencilerin bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen “RS Yetenek Staj Programı” kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin mühendislik fakültesi öğrencilerinden 216 genç yetenek, 2021 yılı yaz stajında Roketsan’da buluştu.

RS Yetenek Staj Programı kapsamında Roketsan Akademi bünyesinde tasarlanan, Roketsan’ı stajyerlere daha yakından tanıtmak ve çalışanlara sunulan yetkinlik gelişimi temelindeki çeşitli eğitim ve gelişim faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlayan “Roketsan Stajyer Gelişim Programı (RSgp)” stajyerlerin katılımıyla 3 grup özelinde gerçekleştirildi.

Stajyerlerin staj deneyimini zenginleştirmek ve kendilerini teknik ve davranışsal yetkinliklerin güçlendirilmesi özelinde desteklemek hedefiyle tasarlanan bu programda; Roketsan Kurumsal Tanıtımı, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve Bilgi Güvenliği Eğitimi ile başlayarak “Tanıyalım mı?” ile “Öğrenelim mi?” başlıklarındaki 2 ayrı modül ile devam etti.

Stajyerleri hem Roketsan’ı hem de bugünkü ve gelecekteki kendilerini tanımaya davet eden ‘’Tanıyalım mı?’’ modülünde;

  • Roketsan yetenek yönetimi ve akademi uygulamaları tanıtımı,
  • Roketsan lisansüstü eğitim fırsatları tanıtımı,
  • Duygusal Zeka ve D.I.S.C Farkındalık Eğitimi ve
  • “İş Hayatında Gelecek Üzerine Paylaşımlar” etkinliği gerçekleştirildi.

Stajyerlerin Roketsan iş süreçlerini, çözümlerini, kalite odaklılık yaklaşımlarını ve Roketsan’daki ilham dolu kariyer hikayelerini öğrenmeye devam ettiği ‘’Öğrenelim mi?’’ modülünde ise;

  • Ar-Ge/Tasarım, Sistem Mühendisliği, Proje Yönetimi ve Üretim/Entegrasyon iş süreçleri tanıtımları,
  • TRIZ Eğitimi,
  • 6 Sigma Eğitimi,
  • “Kariyer Hikayeleri” paneli gerçekleştirildi.

Roketsan’ın deneyimli mühendislerinden oluşan “Kariyer Hikayeleri” etkinliğinde iş hayatına giriş aşamaları, yenilikçi bakış açısının mühendislikteki önemi, şirketin çalışanlarına sunmuş olduğu akademik imkan ve fırsatlar gibi önemli konularda stajyerlerin fikir edinmelerini sağlandı.

Genel Müdürümüz Murat İkinci’nin ve İnsan Kaynakları ve Akademi Direktörümüz Cüneyt Varol’un stajyerlerle buluştuğu bu modüller kapsamında çeşitli mini ödüllü yarışmalar da gerçekleştirildi.

Yine staj programı kapsamında düzenlenen tesis turlarında stajyerler Roketsan’ın tasarım, üretim ve entegrasyon tesislerini gezerek ileri teknolojiyi yerinde gözlemleme fırsatını yakaladı.  RS Yetenek Staj Programı’nın son gününde gerçekleştirilen staja veda etkinliğinde ise sertifika töreninde tüm stajyerlerimize Roketsan Stajyer Gelişim Programı (RSgp) sertifikaları takdim edildi.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.