Tüm Haberler

TEKNOFEST İzmir’de Hayaller Roketsan ile Gökyüzünde!

05 Ekim 2023

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl, İstanbul, Ankara ve son olarak da İzmir’de büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlayan TEKNOFEST İzmir’de de her festivalde olduğu gibi son teknoloji ürünlerimiz ve eğlenceli aktivitelerimiz ile yerimizi aldık.

T3 Vakfı çatısı altında 2018’den beri her yıl birçok farklı şehirde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te, 3 farklı şehirde milyonları ağırladı. 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, 30 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde de Ankara’daki Etimesgut Havalimanı’nda 7’den 70’e milyonları ağırlayan TEKNOFEST’in 2023’teki son durağı ise 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İzmir’deki Çiğli Havalimanı oldu.

TEKNOFEST’in düzenlediği ilk yıldan beri en büyük destekçilerinden biri olarak İstanbul ve Ankara’daki festivallerin ardından İzmir’deki TEKNOFEST’e de son teknoloji ürünlerimiz ve eğlenceli aktivitelerimiz ile katılım sağladık.

TEKNOFEST İzmir’deki standımızda; Seyir Füzesi ÇAKIR, İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füze, Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, HİSAR Hava Savunma Füze ailesi, ATMACA Gemisavar Füzesi ve SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi’ni milyonlarca katılımcı yakından inceleme fırsatı buldu.

Standımızı Ziyaret Edenler hem Eğlendi hem de Öğrendi

7’den 70’e milyonların katıldığı TEKNOFEST hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteleri ile de öne çıkıyor. Roketsan olarak biz de standımızı ziyaret edenleri eğlenceli ve öğretici aktiviteler ile karşıladık.

Standımızdaki AI (Dijital) Hayaller Sergimizde, festival ziyaretçilerinin hayalleri eşsiz eserler ortaya çıkardı. İnteraktif ve eş zamanlı gerçekleşen bu sergi modelinde katılımcılar hayallerini tasvir etti ve yapay zekâ programı bunları birer sanat eserine dönüştürdü. Ortaya çıkan eserler, katılımcılara, Roketsan hatırası olarak hediye edildi. Aynı zamanda gün boyunca festival ziyaretçileri tarafından hayallerle oluşturulan eserler, bir led ekrana yansıtılan foto mozaik sistemi ile Roketsan logosunu oluşturdu.

Görevimiz Mülakat etkinliğimiz ise üniversite öğrencilerine yönelik olarak standımızda yer aldı. Bir oda içerisinde gerçekleştirilen etkinlik, üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra katılacağı mülakatlara ön hazırlık niteliği taşırken bir yandan da o anlar kayda alındı. Gün boyunca kayıt edilen görüntüler arasından dikkat çekici anlar birleştirilerek kısa bir video haline getirildi.

Roketsan Kişiliğini Keşfet etkinliğimizde de ziyaretçiler interaktif bir teste katıldı. Katılımcılara çoktan seçmeli cevapları olan 10 ayrı sorunun yöneltildiği etkinlikte, cevaplara göre analiz yapılarak karakterlerinin hangi Roketsan ürünümüzün profiline daha uygun olduğu belirlendi.

GreenBox Fotoğraf Alanımızda ise katılımcılara belirledikleri bir arka planda Roketsan’dan bir hatıra fotoğrafı hediye edildi. Arka plandaki görseller ise ürünlerimizin atış anlarından oluştu.

“Roketsan Bilgi Yarışması” etkinliğimiz ise katılımcıların soruları bilerek ödül kazanabileceği bir yarışma olarak büyük ilgi topladı.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.