Tüm Haberler

TEKNOFEST Bu Kez Kapılarını Ankara’da Açtı: Roketsan Standımız Hayallerini Gökyüzüne Ateşleyen Gençlerin Buluşma Noktası Oldu

05 Eylül 2023

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl İstanbul’un ardından Ankara’da da kapılarını açtı. 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ankara’daki Etimesgut Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlayan TEKNOFEST’e Roketsan olarak son teknoloji ürünlerimiz ile katılım sağladık. TEKNOFEST kapsamında gençlerin hayallerini gökyüzüne ateşlemesi için gerçekleştirdiğimiz Roket Yarışmamızın kazananları da ödüllerini TEKNOFEST Ankara’da aldı.

T3 Vakfı çatısı altında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl 3 farklı şehirde düzenleniyor. 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 7’den 70’e milyonlarca kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST, 30 Ağustos - 3 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara’daki Etimesgut Havalimanı’nda 7’de 70’e milyonların ziyaret ettiği bir nokta oldu. TEKNOFEST, 27 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında da İzmir’deki Çiğli Havalimanı’nda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

İstanbul’daki TEKNOFEST’e her yıl olduğu gibi son teknoloji ürünlerimiz ve eğlenceli aktivitelerimiz ile katılırken Ankara’daki festivalde de aynı heyecanla yerimizi aldık. TEKNOFEST Ankara’da Roketsan standımızı ziyaret eden gençler; Roketsan Kişiliğini Keşfet, Görevimiz Mülakat, Dijital Hayaller Sergisi ve Kahoot aktivitelerimiz ile keyifli vakit geçirme fırsatı elde etti.

Öte yandan standımızda sergilediğimiz Seyir Füzesi ÇAKIR, Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi UMTAS, İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füze, Stand-off Mühimmatı SOM, Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T, HİSAR Hava Savunma Füze ailesi ve ATMACA Gemisavar Füzesi de dikkatleri üzerine topladı.

Roket Yarışmamızın Kazananları Açıklandı

Öğrencilerin uzay teknolojileri alanlarına ilgilerini artırmak ve bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmek üzere TEKNOFEST kapsamında düzenlediğimiz Roket Yarışmamızın kazananları da TEKNOFEST Ankara’da ödüllerine kavuştu.

Farklı kategorilerden toplamda 1.098 takımın başvuru yaptığı ve 64’ünün finale kalmayı başardığı Roket Yarışmamızın final etabı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün de katılımıyla 17-22 Ağustos tarihleri arasında Aksaray Atış Alanı’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Roket Yarışması’nda; Lise kategorisinde 683 takımdan 27'si, Orta İrtifa kategorisinde 326 takımdan 28'i, Yüksek İrtifa kategorisinde 59 takımdan 8'i, Zorlu Görev kategorisinde de 30 takımdan 1'i çeşitli aşamaları geçerek finale ulaştı.

Lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin takım olarak katılımına açık olan yarışmamızda 4 farklı kategori yer alıyor. Yarışmamızda Lise kategorisinden asgari 4.000 feet, Orta İrtifa kategorisinde asgari 8.000 feet, Zorlu Görev kategorisinde asgari 7.500 feet ve Yüksek İrtifa kategorisinde de asgari 18.000 feet’e ulaşan roket tasarımları isteniyor. Yarışmamızda temel olarak, takımların tasarlayıp ürettikleri roketlerin hedef irtifaya erişmesi, roket içerisinde taşınan asgari 4 kg’lık faydalı yükün roketten çeşitli yöntemlerle ayrılması hem roket bileşenleri hem de faydalı yükün paraşütle yere sağlam indirilerek kurtarılması hedefleniyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.