Tüm Haberler

Roketsan, Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde Çözümlerini Anlattı

05 Ekim 2021

III. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, 5-6 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Roketsan, alana özel ürünleri ve katılımcıları aydınlatan sunumları ile yer aldı.

Roketsan, bu zirvede açtığı stantta, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi, Modüler Geçici Üs Bölgesi,  SUNGUR Hava Savunma Füzesi ve Lazer Güdümlü Mini Füze METE’yi sergileyerek, yerli ve yabancı katılımcılara ürünler hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde gerçekleştirilen konferanslar da sınır güvenliği ve radar teknolojileri alanında en güncel teknolojiler hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı sundu. Zirvedeki sunumların ana başlıkları; “Anti-Drone Radar Sistemleri”, “Terörle Mücadele ve Hudut Güvenliği”, “Dijital Denizcilik ve Haberleşme”, “Sahil Net Projesi” ve “Sınır Güvenliğinde Asimetrik Tehditlere Karşı Yenilikçi Teknolojiler” olarak sıralandı.

Roketsan’ın uzman kadrosu da burada sunumlar gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.  Roketsan Uzay Sistemleri Direktörü Mehmet Murat Arer “ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi” üzerine bir sunum gerçekleştirirken, Roketsan Güdüm ve Fotonik Teknolojileri Birim Yöneticisi Ali Şimşek Tekerek de “Lazer Güdümlü Mini Füze METE’yi katılımcılara anlattı. Bunların yanı sıra Roketsan yetkilileri, “Balistik Koruma Sistemleri” ve “Asimetrik Tehditler” konularında da sunumlar gerçekleştirdi.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.