Tüm Haberler

Roketsan, Konya Bilim Festivali’nde Ürünlerini Sergiledi

07 Ekim 2021

Roketsan, 7-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Konya Bilim Festivali’nde, Türkiye’nin gururu olan son teknolojiye sahip ürünlerini sergiledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen Konya Bilim Festivali, bu yıl 8’inci kez kapılarını açtı. 7-10 Ekim tarihleri arasında Konya Bilim Merkezi gerçekleştirilen festivali binlerce katılımcı ziyaret etti.

100’ün üzerinde bilimsel etkinlik, gösteri, yarışma, simülatör gösterimi gibi aktivitelerin yer aldığı etkinlik, teknoloji ve bilimin en önemli alanlarından biri olan savunma sanayi için de büyük önem taşıyor. Doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık gibi alanlarda atölyelerin gerçekleştirildiği etkinlikte; uçak modeli yapımı, 3B yazıcı etkinlik alanları, uzay mekiği yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik tasarım atölyeleri gibi uygulamalar da yer aldı.

Türkiye’nin roket ve mühimmat alanındaki en önemli bilim ve teknoloji merkezi olan Roketsan da bu etkinliğe birçok ürünü ile katıldı. Roketsan, 200 m²’lik stant ile katılım sağladığı etkinlikte; CİRİT 2.75” Lazer Güdümlü Füze, Stand-Off Mühimmatı SOM, HİSAR Hava Savunma Füzeleri, Mini Akıllı Mühimmat MAM-T, ATMACA Gemisavar Füzesi, Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi ve Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS) ürünlerini katılımcılar ile buluşturdu.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.