Tüm Haberler

Roketsan, TEKNOFEST’te Gençleri Sürprizlerle Ağırladı

21 Eylül 2021

Roketsan; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’de gençlerle bir araya geldi. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’te, Roketsan standını ziyaret eden gençler çeşitli yarışmalar ve eğitici faaliyetler ile eğlenirken staj ve kariyer imkanları hakkında bilgi alma fırsatı yakladı.

Türkiye’nin roket ve füze üretim merkezi Roketsan, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’deki standında gençleri misafir etti. Standı ziyaret eden gençler, Roketsan’ın her biri ileri teknolojiler ile geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi, METE Silah Sistemi, Mini Akıllı Mühimmat MAM-T, CİRİT, Stand-Off Mühimmatı SOM, Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS), HİSAR Hava Savunma Füzesi ürünlerini yakından inceleyerek savunma sanayii hakkındaki merakını giderdi. Aynı zamanda stantta gerçekleştirilen etkinlikler de gençlerin ilgi odağı oldu.

TEKNOFEST boyunca gençlerin Roketsan ve roket teknolojileri hakkındaki bilgilerini test edebileceği yarışmalarda, gençler hem öğrendi hem de eğlenceli vakit geçirdi. Roketsan tarafından geliştirilen ALKA bilgisayar oyunu, Roketsan ürün eşleştirme oyunu ve word portrait gibi çok sayıda eğlenceli etkinlik de Roketsan standında gençlerin deneyimine sunuldu.

Roket Yarışmasının Kazananları TEKNOFEST’te Açıklandı

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi doğrultusunda gençliğe yatırımını sürdüren Roketsan’ın, TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK SAGE ortak çalışmasıyla yürütücülüğünü üstlendiği Roket Yarışması’nın kazananları açıklandı.

Yüksek irtifa kategorisinde birinciliği 1,5 Adana – WOF Takımı, ikinciliği Genç Mimar Sinan Vefa Roket takımı elde ederken, Samsun Roket Takımı ise üçüncü oldu. Orta irtifa kategorisinde birinciliği Tanyeli Roket Takımı, ikinciliği İpek Yolu Roket Takımı ve üçüncülüğü Gökova Roket takımı elde etti. Lise alçak irtifa kategorisinde ise birinci Eryurt Roket Takımı oldu, ikincilik ve üçüncülük için takımlar gerekli kriterleri sağlayamadı.  Roket Yarışması’nda dereceye giren takımlar, ödüllerini, TEKNOFEST’te aldı.

 

Aksaray’da düzenlenen Roket yarışmasına katılan takımlar yarışmada kullandıkları roketleri TEKNOFEST roket çadırında ziyaretçilere sergileme imkânı buldu. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci roket çadırını ziyaret ederek takımlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan tam kadro TEKNOFEST’e katılan Roketsan İnsan Kaynakları ekibi de gençlerin kariyer planlarına ilişkin sorularını yanıtladı ve Roketsan’da staj imkanlarına dair bilgi verdi. Geleceğin mühendis adayları olan geçlerimiz Roketsan’a yoğun ilgi gösterdi ve gelecek planları ile ilgili soruları İnsan Kaynakları ekibimizle sorma fırsatı elde etti.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.